Par shopper møbler på tilbud

6 gode tips til at finde designmøbler til spotpriser

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Hvem siger, at drømme om lækre designmøbler kun kan blive en realitet for dem med tykke tegnebøger? Hvis du ved, hvor og hvornår du skal lede, kan du snildt finde den moderne sofa, den stilrene stol eller det smarte bord til en brøkdel af den oprindelige pris. Læs med, og opdag hvordan!

1. Kend dine mærker og modeller

Før du kan jagte et godt tilbud, skal du vide præcis, hvad du leder efter. Udforsk forskellige mærker og modeller, så du kan identificere dine yndlingsstykker. Det gør ikke kun jagten lettere, men også sjovere!

Er du f.eks. vild med Wegner-stole? Ved at kende de specifikke modeller og variationer, kan du hurtigt spotte en god deal, når den er der.

2. Hold øje med Black Friday og udsalg

Black Friday er blevet en fast tradition herhjemme, og mange forhandlere af designmøbler går også all in på denne dag med vilde rabatter. Marker datoen i kalenderen og forbered dig på at shoppe tidligt, da de bedste tilbud ofte bliver revet væk.

Eksempel: Sidste Black Friday fandt Maja en designerlampe, hun længe havde sukket efter. Normalprisen var 5000 kr., men på Black Friday fik hun den til halv pris!

3. Gør brug af auktionshuse

Auktionshuse kan være rene guldgruber, når det kommer til designmøbler. Nogle gange finder folk ud af, at deres smukke arvestykker ikke passer ind i deres nuværende indretning, og så ryger de til auktion. Her har du mulighed for at byde, og hvis du er heldig, kan du gå hjem med et ægte designfund til en overkommelig pris.

Eksempel: Peter købte en Arne Jacobsen stol på auktion for nogle år siden. Han betalte kun en tredjedel af, hvad den normalt koster i butikkerne!

4. Brug second-hand markeder og apps

I dag findes der masser af apps og online markeder, hvor folk sælger brugte ting – herunder designmøbler. Apps som DBA, Trendsales og Gul og Gratis er gode steder at starte din søgning. Mange gange kan du finde møbler, der næsten er som nye, men til en meget lavere pris.

Eksempel: Lise fandt en næsten ny designsofa på DBA. Den tidligere ejer skulle flytte hurtigt og satte derfor en skarp pris. Lise sparede over 60% i forhold til butiksprisen!

5. Netværk, netværk, netværk

Du vil blive overrasket over, hvor mange gode handler der sker gennem bekendtskaber. Snak med familie, venner og kolleger om din interesse i designmøbler. De kan kende nogen, der kender nogen, som ønsker at sælge deres designperle. At købe fra en bekendt kan ofte også give en ekstra god pris.

Eksempel: Karoline havde fortalt sin kollega om sin kærlighed for design. En dag kom kollegaen hen til hende og sagde, at hendes nabo var ved at sælge en hel samling af vintage designmøbler. Karoline fik førstehåndsret og lavede en fantastisk handel!

6. Restauration kan være nøglen

Måske er du stødt på et stykke designmøbel, der har set bedre dage. Betrækket kan være slidt, eller træet kan have mærker. Men husk på, at mange designklassikere kan bringes tilbage til deres fordums pragt med en smule kærlighed og arbejde. Køb dem til en lav pris og invester lidt i restaurering. Resultatet kan være betagende, og du kan ende med et møbel, der er så godt som nyt, men til en brøkdel af prisen.

Eksempel: Morten købte en gammel, slidt Finn Juhl-stol på et loppemarked. Efter noget arbejde med nyt betræk og en smule slibning, var stolen som ny. Den endelige pris, inklusiv restaurering, var stadig markant lavere end markedsprisen for en ny stol.